دوشنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 28
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
تیتر ۲۰ بررسی می‌کند؛
شرکت بیمه سرمد اگرچه در بازار بیمه کشور سهم بزرگی ندارد، اما توانسته در سال ۱۴۰۳ با رشد چشمگیر در صدور بیمه‌نامه و تولید حق بیمه، عملکردی قابل توجه از خود به نمایش بگذارد. با این حال، کنترل ریسک در برخی رشته‌های بیمه‌ای همچنان چالشی جدی برای این شرکت نوپا باقی مانده است.  
کد خبر: ۷۵۶۳۳

تیتر20 - شرکت بیمه سرمد از شرکت های تازه وارد بازار بیمه است که به دلیل جوان تر بودن، در تکاپوی رقابت با غول های قدیمی تر صنعت به سر می برد. 
سهم سرمد از تولید حق بیمه در کل کشور، 1.3 درصد است. در نتیجه، این شرکت، سهم چندانی از بازار بیمه کشور در قیاس با شرکت هایی که حدود 20 درصد و حدود 10 درصد تولید را به خود اختصاص داده اند، ندارد. 


سرمد در زمینه تعداد بیمه نامه های صادره هم سهم ناچیزی را در اختیار دارد؛ به طوری که در 8 ماهه ابتدای سال 1403، کمتر از 1 درصد از کل بیمه نامه های صنعت را تصاحب کرده است. 


با این وجود، سرمد، رشد خوبی را در تعداد بیمه نامه های صادره در مدت مورد اشاره نسبت به مدت مشابه از سال 1402 تجربه کرده است. 
در واقع، یکی از نقاط قوت سرمد، جهش 63.95 درصدی در تعداد بیمه نامه های صادره در مدت مورد اشاره است. این رشد نسبتا چشمگیر (در قیاس با بازار) به کمک صدور 477 هزار و 920 بیمه نامه بیشتر به دست آماده است. 


سرمد در قیاس با شرکت های دیگر 
این در شرایطی است که بزرگترین شرکت بازار به لحاظ برخورداری از بالاترین سهم در تولید حق بیمه و صدور بیمه نامه، با صدور بیش از 8 میلیون بیمه نامه در 8 ماهه ابتدای سال 1403، تنها رشد 2.59 درصدی را در صدور بیمه نامه تجربه کرده است. 


این تفاوت نشان می دهد که سرمد بازار روبه رشدی را در اختیار گرفته و در حال جلب اعتماد بخش های مختلف خریدار بیمه در بازار است. 
این رشد به کمک جهش بیش از 6526 درصدی در صدور بیمه نامه درمان، جهش بیش از 276 درصدی در صدور بیمه نامه زندگی، جهش بیش از 108 درصدی در صدور بیمه نامه های حوادث و جهش بیش از 97 درصدی در صدور بیمه نامه های مسئولیت، به دست آمده است. 


حال 2 پرسش به وجود می آید: با توجه به رشد فروش برخی بیمه نامه های سرمد، آیا نسبت خسارت این شرکت هم پایین تر از 50 درصد باقی مانده است؟ نسبت خسارت سرمد نسبت به کل صنعت و نسبت به سایر شرکت ها با نسبت خسارت پایین تا چه اندازه مطلوب است؟ 


نسبت خسارت؛ خوب اما نه مطلوب  
در پاسخ به پرسش اول باید گفت: نسبت خسارت بیمه سرمد در 8 ماهه ابتدای سال گذشته، 42.83 درصد ثبت شده است. با توجه به اینکه نسبت خسارت در کل صنعت، 51.11 درصد است، سرمد ضمن افزایش 50.79 درصدی تولید حق بیمه و رشد 63.95 درصدی صدور بیمه نامه، موفق به کنترل موثر ریسک های خود شده است. 


با این وجود، برخی شرکت های بیمه نسبت خسارت خود را در حدود 30 درصد نگه داشته اند. در این شرایط، می توان گفت که سرمد نسبت به برخی شرکت ها موفق به کنترل موثر ریسک های خود نشده است. 


در مجموع سرمد ریسک های خود را متوزان توزیع کرده است؛ گرچه در برخی رشته ها با افزایش چشمگیر خسارت های پرداختی روبه رو شده است. 
در 8 ماهه ابتدای 1403، سرمد در 6 رشته خسارت های خود را کاهش داده، در یک رشته حدود صفر نگه داشته و در 7 رشته افزایش داده است. مقدار رشد خسارت رشته اعتبار هم گزارش نشد.  


در رشته کشتی بیشترین رشد خسارت پرداختی با 238.90 درصد رقم خورده است. در رشته هواپیما هم خسارت های پرداختی 100 درصد کاهش یافته اند. 
در زمینه رشد حق بیمه تولیدی اما سرمد عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است؛ به گونه ای که در 12 رشته، حق بیمه تولیدی در 8 ماهه 1403 افزایش یافته است. در سه رشته هم حق بیمه تولیدی کاهش یافته است. 


این کاهش می تواند با استراتژی های شرکت در زمینه مدیریت پرتفوی مرتبط باشد اما در رشته اعتبار، رشد حق بیمه تولیدی به بیش از 130 هزار و 169 درصد می رسد که بگونه چشمگیری روبه بالا پرتاب شده است.

 
سرمد در دو راهی رشد و کنترل ریسک
شرکت بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ نشان داد که می‌تواند با رشد چشمگیر در تعداد بیمه‌نامه‌ها و حق بیمه تولیدی، خود را به عنوان بازیگری تازه‌نفس در بازار بیمه مطرح کند. 
اما افزایش خسارت در برخی رشته‌های بیمه‌ای زنگ هشداری جدی برای برنامه‌ریزان این شرکت است. اگر سرمد بتواند ضمن حفظ روند رشد، استراتژی‌های مدیریت ریسک خود را تقویت کند، می‌تواند سهم بیشتری از بازار را از آن خود کند و فاصله‌اش با بزرگان صنعت را کاهش دهد.


 

ارسال نظرات
موضوعات روز